Fadderskap

Får vi lov å invitere deg som fadder?
Hos Paramananda Mission ved Banagram nordvest for Kolkata i Vest-Bengal får ca 300 foreldreløse barn omsorg, mat og skolegang. I trygge omgivelser får tidligere gatebarn kjærlighet, utdanning og muligheten til et meningsfyllt liv. Støtteforeningen for Paramananda Missions barnehjem i India, SPM, er en enkelt drevet forening med formål å samle inn penger til barna i PM.

Bildetekst: Barna bor sammen i grupper. De små er flere på hvert rom. De eldre bor færre på hvert rom, også for å få mer ro til lekser. Støtteforeningen har bidratt med midler til anskaffelse av senger til barna. Foto: HH/2012.

SPM består av en liten gruppe trofaste givere som de siste årene har sendt mellom 40.000 og 75.000 kroner årlig til barnehjemmet. Det er mange penger i Norge. Det er utrolig mye i India. Siden starten har 100 % av de innsamlede midlene gått til SPM. Administrasjonen har med andre ord koster kr 0. Kunne du også tenke deg å være med å gi noen få kroner til noen som trenger pengene?

Les om medlemskap og fadderskap i Støtteforeningen for Paramananda Mission på dette webstedet. Ta kontakt om du er i tvil om noe.

Hva du gir – og hva du får   

Hva gir jeg? Du velger selv hvor mye du ønsker å gi: De fleste gir mellom 150 og 300 kroner pr måned, noen betaler større beløp hvert halvår, og noen gir engangsdonasjoner.

Hva får barna for pengene? Mat, klær og personlig utstyr. Utdanning som inkluderer skolemateriell, bibliotektjeneste, gymnastikkutstyr, utstyr og hjelpemidler til kurs innen ulike studieretninger. Men vi samler også inn til konkrete prosjekter som f. eks. senger og madrasser eller skrivebord og stoler til klasserommene.

Bildetekst: Noen av guttene som bor fast på Paramananda Mission. Foto: HH/2012.

Hva gjør SPM i Norge? Sørger for innsamling, sikker oppbevaring og overføring til Paramananda Mission. Lager nyhetsbrev. Vi får informasjon både direkte fra Paramananda Mission og via nordmenn som besøker stedet. Vi vil videre være tilgjengelige for annen informasjon etter ønske.

Bildetekst: Jentene bor hos sine familier i nærliggende landsbyer. Guttene bor fast på barnehjemmet. SPM har bidratt med midler til anskaffelse av pulter til elevene. Pultene er laget av elever ved videredående/snekkerlinja ved Paramananda Mission. Foto: HH/2012.

Hva får jeg? Vissheten om at 100 prosent av de innsamlede pengene kommer sikkert frem til dem som trenger dem, som verdsetter dem og som gjør det beste ut av dem. Ca. et par nyhetsbrev i året (litt avhengig av informasjon fra barnehjemmet) som forteller om Paramananda Mission, om skolen, barnehjemmet og ungene. Og forhåpentlig mer informasjon på dette nettstedet. Et revidert regnskap en gang i året som viser at pengene ikke går til administrasjon, men til barna. Trolig også en god følelse av å gjøre noe godt for andre.

Hvordan betale? Det enkleste er å opprette en fast avtale med banken, enten månedlig eller f eks hvert halvår. Sjekk bank-gebyrer i din bank. Det er ønskelig både for deg og for oss at mest mulig av pengene havner der det er behov for dem, og ikke som gebyrer.

Støtteforeningen for Paramananda Mission
Adresse: SPM, Fjellveien 42, 8515 Narvik.
 
Bankgirokontonummer: 4520.10.67387. 
E-post: harald.harnang(at)gmail.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s